خشک کن جذبی

محصولات

چرا در سیستم هوای فشرده از خشک کن (air dryer) استفاده می کنیم؟

درسیستم هوای فشرده کمپرسور هوا از روش کاهش حجم به فشرده سازی هوا اقدام می کند، که این عمل با افزایش دما همراه بوده و همین عمل باعث می شود رطوبت موجود در هوای محیط که حالا بر اثر کاهش حجم، افزایش فشار و افزایش دما پیدا کرده عمل میعان صورت می گیرد و رطوبت موجود در هوا به شکل مایع در می آید. در کمپرسور های اسکرو با توجه به این که عمل فشرده سازی به کمک روغن انجام می گیرد بعد از فشرده شدن هوا به سپراتور روغن از هوا و بعد از آن به رادیاتور کمپرسور برای کاهش دمای هوای فشرده هدایت می شود، حال برای جدا سازی رطوبت که در دمای نرمال کمپرسور(55 تا 70 درجه سانتی گراد) به شکل مایع در آمده از تله آبگیر استفاده کرده. اما همچنان هوای فشرده دارای مقدار زیادی رطوبت می باشد که به شکل بخار می باشد و در بعضی صنایع از جمله رنگ و رزین، صنایع غذایی و ... که تجهیزات (جک های پنوماتیک ) و یا موادی را تولید (رنگ های پودری ، مواد غذایی و دارو ) نگهداری  می کنند که به رطوبت (حتی به مقدار ناچیز) بسیار حساس هستن و رطوبت منجر به خرابی تجهیزات و یا فاسد شدن مواد تولید شده در آن واحد صنفی می شود. برای جلوگیری از این مشکلات بعد از ذخیره سازی هوای فشرده در مخازن تحت فشار از خشک کن ها استفاده می کنیم تا عمل خنک سازی و همچنین جذب حداکثری رطوبت ( برای درایر تبریدی رطوبت موجود در نقطه شبنم 3+درجه سانتیگراد و در درایر های جذبی رطوبت موجود در دمای 20-، 40- و 70- درجه سانتیگراد) در هوای فشرده انجام شود.

 

 خشک کن جذبی ( desiccant air dryer )

 در روش جذب سطحی (آدزوربسیون) موادی هستند که می توانند رطوبت را جذب کنند مانند موادی که در شیشه های دارو یا دستگاه های صنعتی قرارداده می شود. این مواد می توانند به دفعات مورد استفاده قرار گیرند و زمانی که رطوبت اشباع شوند به وسیله فرایندی (حرارت دادن یا دمش هوای خشک) دوباره رطوبت آن ها گرفته شده و احیا شوند. این مواد (سیلیکاژن و یا آلومینیوم اکتیو) نام دارد. این ماده جامد شیمیایی با بافت لانه زنبوری محفظه های دوقلو فیلتر پر می شود. این امر سبب می شود سطح تماس بزرگی داشته و در نتیجه قطرات آب به آن می چسبد.

 تفاوت های خشک کن تبریدی و خشک کن جذبی:

  1.  اساس کار درایرهای تبریدی کاهش دما و چگالش (میعان) رطوبت موجود در هوا ( با استفاده از گاز R134a) است این درحالی است که اساس کار درایرهای جذبی جذب رطوبت موجود در هوا توسط بستری از یک ماده جاذب می باشد.

  2. درایرهای تبریدی دارای محدودیت در میزان جذب رطوبت به دلیل عدم حصول به دماهای پایین تر از انجماد هستند اما درایرهای جذبی دارای دامنه کاربری در دماهای پایین تر از نقطه انجماد و در نتیجه قابلیت کاربرد در مناطق سردسیر یا محیط بیرون را دارا هستند.

  3. در درایرهای تبریدی نقطه شبنم 3+ درجه سانتی گراد می باشد و در این حالت در فشار 7 بار مقدار رطوبت موجود در هوا حدود 0.7 گرم در هر متر مکعب خواهد بود. در درایرهای جذبی نقطه شبنم معمولا در سه مود 20-  و 40-  و 70- درجه سانتی گراد است و در این حالت در فشار 7 بار، مقدار رطوبت موجود در هوا حدود 0.02 گرم در هر متر مکعب خواهد بود.

  4. درایرهای تبریدی هوا را تقریبا خشک می کنند، اما درایرهای جذبی هوا را با نسبت بالائی خشک میکنند (هوای درایر جذبی 35 برابر نسبت به تبریدی خشک تر می باشد.)

انواع خشک کن جذبی:

این دستگاه ها در دو نوع هیتر دار(Heated( و بدون هیتر Heatless)( ساخته می شوند که تفاوت آن ها در نوع احیا مواد جاذب می باشد . در درایر های بدون هیتر، احیا مواد جاذب توسط هوای خشک و تمیز خروجی از خود درایر صورت می گیرد، ولیکن در دستگاه های هیتر دار برای احیای مواد جاذب از جریان هوای گرم تأمین شده توسط هیتر در خلاف جهت جریان هوای عبوری استفاده می گردد.

ویژگی های خشک کن جذبی ساخت شرکت فیدار فراز فرتاک:

  1. کنترل هوشمند و اتوماتیک از مرحله مکش هوای فشرده، عبور آن و انتقال به مخزن ذخیره هوای فشرده

  2. سهولت در تعویض مواد جاذب و باز سازی پوشش داخلی برج ها در هر سرویس دوره ای

  3. کمترین میزان آسیب به محیط زیست

  4. قابل تجهیز به دیوپوینت متر ( نشانگر نقطه شبنم ) به جهت نمایش نقطه شبنم لحظه ای

  5. شیر پنوماتیکی با دوام

  6. سهولت کاربری

  7. قابلیت کارکرد 24 ساعته

شرکت فیدار فراز فرتاک توانایی طراحی و تولید خشک کن های جذبی از حجم 1 مترمکعب بر دقیقه تا 100 متر مکعب بر دقیقه دارد.

جهت مشاوره دقیق نیاز شما و اطلاع از قیمت های روز از طریق راه های ارتباطی ذیل با ما تماس حاصل فرمایید:

تلفن تماس:02182802290-02146077424

www.fidarfaraz@gmail.com

دانلود کاتالوگ

امروزه هوای فشرده به عنوان چهارمین منبع انرژی پس از الکتریسته، آب و گاز در صنایع مختلف اعم از نفت و گاز و پتروشیمی، معدنی، غذایی، خودرویی، نساجی، بهداشتی و بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت های منحصر به فردی نظیر قابل ذخیره بودن ، قابلیت تبدیل فشار بالاتر و قابلیت استفاده در دماهای بالا، در توسعه استفاده و بهره برداری از سیستم های هوای فشرده نقش به سزایی داشته است

دفتر مرکزی :
تهران ، شهر قدس ، بلوار کلهر ، کوچه پردیس ، پلاک 74 ، طبقه 3 ، واحد 8 تلفن تماس: 02146077424 02182802290

کارخانه:
تهران جاده آدران - شهریار بعد از اتوبان ساوه شهرک صنعتی شهید زواره ای خیابان صنعت 12 پلاک 21

fidarfaraz@gmail.com

عضویت در خبرنامه

جهت باخبر شدن از جدیدترین اخبار شماره تماس یا ایمیل خود را وارد نمائید

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق شرکت فیدار فراز می باشد   طراحی و برنامه نویسی : عامر تجارت خلیج فارس