کمپرسور هوای فشرده که در اصطلاح عامیانه به آن پمپ باد هم می گویند در صنایع مختلف به عنوان منبع انرژی بسیاری از ماشین آلات مورد استفاده قرار می گیرد و امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی انواع مختلف برای کاربرد های متفاوت ساخته می شود.
انواع کمپرسور:
1. کمپرسور پیستونی
در انتخاب نوع کمپرسور عواملی مثل میزان حجم مصرفی، فشار کاری، مصرف پیوسته و یا گسسته بستگی دارد. بطور مثال برای مصارف گسسته با حجم بسیار پایین و فشار کاری 8 الی 12 بار می توان از کمپرسور های پیستونی استفاده کرد مانند کارگاه های تزریق پلاستیک ، تولید کابینت های خانگی و بسیاری دیگر از کارگاه های تولیدی. باید توجه داشت که این نوع از کمپرسور به علت نوع ساختار و آلیاژ استفاده شده در ساخت پیستون های آن به صورت گسسته باید مورد استفاده قرار گیرد تا بتوان عمر مفید سیلندر ها را حفظ کرد و از عبور بخارات روغن به علت بالا رفتن دمای سیلندر جلوگیری کرد چرا که این نوع از کمپرسور ها برخلاف کمپرسور های اسکرو دارای سپراتور روغن و هوا نمی باشند و بعد از مدتی دستگاه های مصرف کننده هوای فشرده این نوع کمپرسور که اکثراً دارای جک های پنوماتیکی هستن به مشکل برخورده و می بایست تعویض گردد.
کمپرسور های پیستونی در حجم های 5 الی 2000 لیتری ساخته می شوند و همانطور که قبلاً گفته شد بهتر است برای مصارف گسسته و با حجم کم و همچنین مقاومت بالای تجهیزات مصرف کننده هوای فشرده در مقابل کیفیت هوای فشرده کلاس 5 استفاده شود.
2. کمپرسور دیافراگمی
عملکرد این نوع کمپرسورها مانند کمپرسور نوع پیستونی است با این تفاوت که دیافراگم بین صفحه پیستون و فضای مکنده قرار گرفته و به علت همین صفحه است که روغن میتواند وارد فضای مکنده شود و هوای تولیدی توسط چنین کمپرسوری فاقد ناخالصیها از جمله روغن میباشد. لذا در کارخانجات تولید مواد غذایی، دارویی و شیمیایی کاربرد فراوان دارد.
این دیافراگم از لاستیک تقویت شده و قابل انعطاف که در مقابل روغن و رطوبت مقاوم میباشد، ساخته شده است. وقتی که پیستون یا صفحه دیافراگم به طرف پایین حرکت میکند دیافراگم به طرف داخل کشیده شده و باعث ورود هوا به محفظه کمپرسور میشود. وقتی که سیکل کاری صفحه دیافراگم عوض شد، دیافراگم به بیرون کشیده میشود و هوا را با فشار به بیرون هدایت میکند. این نوع کمپرسورها برای فعالیتهای سبک کاربرد دارد این کمپرسورها به اندازه سایر کمپرسورها کارا نمیباشد.
3. کمپرسور اسکرو روغنی
کمپرسورهای اسکرو روغنی برخلاف کمپرسور های پیستونی قابلیت کارکرد پیوسته را دارند و در حجم های 500 الی 54000 لیتر تولید می شوند به همین علت میتوان در صنایعی با حجم مصرفی بالا تر مثل فولاد، پتروشیمی و پزشکی استفاده کرد. این نوع از کمپرسورها به علت نوع طراحی که دارند قابلیت جدا سازی روغن از هوا، تسویه روغن، کنترل دمای کمپرسور (با استفاده از سیستم رادیات و فن ) را دارند و به همین سبب عمر مفید این نوع از کمپرسورها بسیار طولانی تر از پیستونی می باشد.
تلفن تماس:02182802290
www.fidarfaraz@gmail.com