این مطلب بخشی از پروپزال ارائه شده برای یک شرکت فولادی می باشد. در این پروپزال بطور خلاصه مقایسه انواع کمپرسورهای اسکرو با توجه به استاندارد ISO8573-1 می باشد که در ادامه بررسی جایگزینی کمپرسور اسکرو اویل فری با کمپرسور اسکرو اویل اینجکت نیز صورت گرفته.
با سلام
احترماً عطف به جلسه برگزار شده فی مابین موارد فنی لازم به ذکر به شرح ذیل می باشد :
انواع کمپرسورهای اسکرو:
به طور کلی کمپرسور های اسکرو به سه دسته بندی کلی تقسیم می شوند:
1 کمپرسور های اسکرو با تزریق روغن (Oil injected Screw Compressors)
در این نوع کمپرسور ها عملیات فشرده سازی با تزریق روغن به محفظه فشرده سازی صورت می گیرد سپس روغن و هوای فشرده شده توسط فیلتر جداکننده هوا و روغن تفکیک شده، هوای فشرده شده جهت مصرف به مسیر خروجی هدایت گردیده و همچنین روغن جهت خنک کاری و تصفیه برگشت داده می شود.
2 کمپرسور های اسکرو بدون روغن (Oil Free Screw Compressors)
در این نوع کمپرسور ها روغن هیچ نقشی در فرآیند فشرده سازی درون واحد هواساز نداشته و روغن مصرفی جهت روانکاری بلبرینگ های واحد هواساز و خنک کاری آن استفاده می شود.
3 کمپرسور های اسکرو تماما بدون روغن (Oil Less Screw Compressors)
در این نوع کمپرسور ها روغن هیچ نقشی در فرآیند فشرده سازی درون واحد هواساز نداشته همچنین در این نوع واحد هواساز از گریس به جای روغن برای روانکاری بلبرینگ ها استفاده می گردد.
- همچنین دسته ای دیگر از کمپرسور های اویل فری وجود دارند که به نام کمپرسور های گریز از مرکز (سانتریفیوژ) شناخته می شوند در این نوع کمپرسور ها فشرده سازی هوا توسط ایجاد دور بالا توسط پره توربین صورت می گیرد و روغن در فرآیند فشرده سازی هوا دخالتی ندارد.
- شایان به ذکر است که در صورت داشتن سیستم خنک کاری از نوع آب خنک نیازمند است در جهت بالابردن راندمان خنک سازی و همچنین عدم ایجاد رسوب در کانال های رادیاتور و مبدل و حرارتی در بلند مدت بهتر است از آب با سختی حداکثر 200 میلی گرم بر لیتر استفاده گردد.
نوع واحد هواساز
|
عمر مفید واحد هواساز
|
نوع استفاده از روغن
|
میزان ذرات خروجی روغن
|
کلاس میزان ذرات روغن خروجی*
|
اویل اینجکت
|
بالا
|
روانکاری و فشرده سازی هوا
|
0.003 mg/m3 ( 0.003 ppm)
|
کلاس 1
|
اویل فری
|
متوسط
|
روانکاری
|
0 mg/m3 ( 0 ppm)
|
کلاس صفر
|
اویل لس
|
کم
|
-
|
0 mg/m3 ( 0 ppm)
|
کلاس صفر
|
* کلاس میزان ذرات روغن خروجی بر اساس استاندارد ISO 8573-1
محدودیت کمپرسور های اویل فری نسبت به اویل اینجکت :
- هزینه سرمایه گذاری بالاتر نسبت به نمونه اویل اینجکت
- عمر کمتر نسبت به کمپرسور های اویل اینجکت
- کمبود و سختی پیدا کردن قطعات مصرفی
- هزینه اورهال بالاتر نسبت به نمونه اویل اینجکت
آیا می توان از کمپرسور اویل اینجکت می توان به جای کمپرسور اویل فری استفاده نمود؟
کمپرسور های اویل اینجکت با استفاده از درایر جذبی و فیلتراسیون مناسب می تواند کلاس 1 هوای فشرده ارائه بدهد که تنها تفاوت آن با کمپرسور اویل فری عدم توانائی ارائه کلاس صفر هوای فشرده در میزان ذرات خروجی روغن است و در بقیه مقیاس ها عملکردی مشابه با کمپرسور های اویل فری دارد به عنوان نمونه استاندارد اروپا که اتحادیه هوای فشرده انگلیس برای صنایع غذائی عنوان کرده است که از کمپرسور اویل اینجکت می توان چه برای تماس مستقیم و چه غیر مستقیم برای صنایع غذائی استفاده نمود. همچنین در این جدول ذکر شده که میزان ذرات روغن مجاز مقدار 0.01 است که کمپرسور های اویل اینجکت با فیلتراسیون مناسب توانائی ارائه مقدار ذرات 0.003 میلی گرم بر متر مکعب دارد که از این استاندارد نیز فراتر است.

چیدمان خط هوای فشرده شرکت فیدار فراز فرتاک:
شماتیک خط هوای فشرده 42 متر مکعب بر ساعت با فشار کاری 10 بار در شکل ذیل آمده است. با توجه به حساسیت دستگاه های آن شرکت به رطوبت و روغن سیستم چیدمان و فیلتراسیون به نحوه ای طراحی و در نظر گرفته شده است که عملکردی نزدیک به سیستم اویل فری داشته باشد.

تیم فنی و مهندسی فیدارکمپرسور آماده برگزاری جلسه مشاوره و بررسی راه کارهای مناسب نیاز شما می باشد.
از طریق راه های ارتباطی ذیل با ما تماس حاصل فرمایید:
تلفن تماس:02182802290-02146077424
www.fidarfaraz@gmail.com