تفاوت درایر تبریدی (خشک کن تبریدی) و درایر جذبی (خشک کن جذبی)

تفاوت درایر تبریدی (خشک کن تبریدی) و درایر جذبی (خشک کن جذبی)

درایر تبریدی (خشک کن تبریدی)

در رطوبت گیر تبریدی می توان نقطه اشباع بخار را به میزان بیشتری پایین آورد و حتی تا صفر درجه سانتیگراد رساند و تقریباً تمام آب موجود در هوا را از آن جدا و در واحد جداکننده ته نشین کرد.

به عبارت دیگر در روش تبریدی هوای فشرده در حین گذر از یک سیستم خنک کننده تبادل حرارتی می کند و سرد می شود. بر اثر سرما مولکول های آب موجود در این هوا منقبض شده چگالیده می شوند، عمل میعان صورت می گیرد و به صورت قطرات آب از هوا جدا شده و در پایین مخزن جمع می شوند تا هر از چند گاه تخلیه شوند.

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که دمای دستگاه سرمازا باید یک درجه بالا تر از صفر باشد زیرا در صفر درجه سانتیگراد آب یخ می زند. در این روش باید دستگاه های کنترلی نصب شود که از یخ زدن آب جدا شده از هوا جلوگیری نماید.

در این مرحله درجه حرارت هوا، 1 درجه سانتیگراد و سرد است. هوای فشرده سرد نیز مانند هوای مرطوب مضر است و برای مصرف مناسب نیست بعذاً دوباره باید گرم شود. برای این منظور اگر در مسیر هیتر قرار دهیم مصرف انرژی بالا می رود. از دو محدوده این سیستم می توان برای نیل به این هدف استفاده کرد: مسیر هوای فشرده و گرم ورودی و محیط بیرون دستگاه سرمازا.

درایر جذبی ( خشک کن جذبی )

در روش جذب سطحی (آدزوربسیون) موادی هستند که می توانند رطوبت را جذب کنند مانند موادی که در شیشه های دارو یا دستگاه های صنعتی قرارداده می شود. این مواد می توانند به دفعات مورد استفاده قرار گیرند و زمانی که رطوبت اشباع شوند به وسیله فرایندی (حرارت دادن یا دمش هوای خشک) دوباره رطوبت آن ها گرفته شده و احیا شوند. این مواد (سیلیکاژن و یا آلومینیوم اکتیو) نام دارد. این ماده جامد شیمیایی با بافت لانه زنبوری محفظه های دوقلو فیلتر پر می شود. این امر سبب می شود سطح تماس بزرگی داشته و در نتیجه قطرات آب به آن می چسبد.

 

درسیستم هوای فشرده کمپرسور هوا از روش کاهش حجم به فشرده سازی هوا اقدام می کند، که این عمل با افزایش دما همراه بوده و همین عمل باعث می شود رطوبت موجود در هوای محیط که حالا بر اثر کاهش حجم، افزایش فشار و افزایش دما پیدا کرده عمل میعان صورت می گیرد و رطوبت موجود در هوا به شکل مایع در می آید. در کمپرسور های اسکرو با توجه به این که عمل فشرده سازی به کمک روغن انجام می گیرد بعد از فشرده شدن هوا به سپراتور روغن از هوا و بعد از آن به رادیاتور کمپرسور برای کاهش دمای هوای فشرده هدایت می شود، حال برای جدا سازی رطوبت که در دمای نرمال کمپرسور(55 تا 70 درجه سانتی گراد) به شکل مایع در آمده از تله آبگیر استفاده کرده. اما همچنان هوای فشرده دارای مقدار زیادی رطوبت می باشد که به شکل بخار می باشد و در بعضی صنایع از جمله رنگ و رزین، صنایع غذایی و ... که تجهیزات (جک های پنوماتیک ) و یا موادی را تولید (رنگ های پودری ، مواد غذایی و دارو ) و نگهداری  می کنند که به رطوبت (حتی به مقدار ناچیز) بسیار حساس هستن و رطوبت منجر به خرابی تجهیزات و یا فاسد شدن مواد تولید شده در آن واحد صنفی می شود. برای جلوگیری از این مشکلات بعد از ذخیره سازی هوای فشرده در مخازن تحت فشار از خشک کن ها استفاده می کنیم تا عمل خنک سازی و همچنین جذب حداکثری رطوبت ( برای درایر تبریدی رطوبت موجود در نقطه شبنم 3+درجه سانتیگراد و در درایر های جذبی رطوبت موجود در دمای 10-، 20- و 75- درجه سانتیگراد) موجود در هوای فشرده انجام شود

تفاوت های درایر تبریدی و درایر جذبی:

  1. اساس کار درایرهای تبریدی کاهش دما و چگالش (میعان) رطوبت موجود در هوا (با استفاده از گاز R134a) است این درحالی است که اساس کار درایرهای جذبی جذب رطوبت موجود در هوا توسط بستری از یک ماده جاذب می باشد.
  2. درایرهای تبریدی دارای محدودیت در میزان جذب رطوبت به دلیل عدم حصول به دماهای پایین تر از انجماد هستند اما درایرهای جذبی دارای دامنه کاربری در دماهای پایین تر از نقطه انجماد و در نتیجه قابلیت کاربرد در مناطق سردسیر یا محیط بیرون را دارا هستند.
  3. در درایرهای تبریدی نقطه شبنم 3+ درجه سانتی گراد می باشد و در این حالت در فشار 7 بار مقدار رطوبت موجود در هوا حدود 0.7 گرم در هر متر مکعب خواهد بود. در درایرهای جذبی نقطه شبنم معمولا در سه مود 20-  و 40-  و 70- درجه سانتی گراد است و در این حالت در فشار 7 بار، مقدار رطوبت موجود در هوا حدود 0.02 گرم در هر متر مکعب خواهد بود.
  4. درایرهای تبریدی هوا را تقریبا خشک می کنند، اما درایرهای جذبی هوا را با نسبت بالائی خشک میکنند (هوای درایر جذبی 35 برابر نسبت به تبریدی خشک تر می باشد.)

جهت مشاوره دقیق نیاز شما و اطلاع از قیمت های روز از طریق راه های ارتباطی ذیل با ما تماس حاصل فرمایید:

تلفن تماس:02182802290

www.fidarfaraz@gmail.com