چرا از درایر در خط هوای فشرده استفاده می کنیم؟
درسیستم هوای فشرده کمپرسور هوا از روش کاهش حجم به فشرده سازی هوا اقدام می کند، که این عمل با افزایش دما همراه بوده و همین عمل باعث می شود رطوبت موجود در هوای محیط که حالا بر اثر کاهش حجم، افزایش فشار و افزایش دما پیدا کرده عمل میعان صورت می گیرد و رطوبت موجود در هوا به شکل مایع در می آید. در کمپرسور های اسکرو با توجه به این که عمل فشرده سازی به کمک روغن انجام می گیرد بعد از فشرده شدن هوا به سپراتور روغن از هوا و بعد از آن به رادیاتور کمپرسور برای کاهش دمای هوای فشرده هدایت می شود، حال برای جدا سازی رطوبت که در دمای نرمال کمپرسور(55 تا 70 درجه سانتی گراد) به شکل مایع در آمده از تله آبگیر استفاده کرده. اما همچنان هوای فشرده دارای مقدار زیادی رطوبت می باشد که به شکل بخار می باشد و در بعضی صنایع از جمله رنگ و رزین، صنایع غذایی و ... که تجهیزات (جک های پنوماتیک ) و یا موادی را تولید (رنگ های پودری ، مواد غذایی و دارو ) و نگهداری می کنند که به رطوبت (حتی به مقدار ناچیز) بسیار حساس هستن و رطوبت منجر به خرابی تجهیزات و یا فاسد شدن مواد تولید شده در آن واحد صنفی می شود. برای جلوگیری از این مشکلات بعد از ذخیره سازی هوای فشرده در مخازن تحت فشار از خشک کن ها استفاده می کنیم تا عمل خنک سازی و همچنین جذب حداکثری رطوبت ( برای درایر تبریدی رطوبت موجود در نقطه شبنم 3+درجه سانتیگراد و در درایر های جذبی رطوبت موجود در دمای 10-، 20- و 75- درجه سانتیگراد) موجود در هوای فشرده انجام شود